Бившият наставник на баскетболния Левски и един от асистентите на Пини Гершон в националния Любо Минчев заминава с оптимизъм за руската столица Москва, където ще наблюдава подготовката и мачовете на гранда Динамо за плейофите в местното първенство.

Начело на Динамо е сръбската легенда Светислав Пешич, който само преди известно време за пореден път изведе своя тим в София срещу нашия шампион Лукойл Академик в Купа УЛЕБ. Пешич и Минчев са в отлични отношения и перспективният ни баскетболен треньор ще има шанс да следи отблизо работата на сръбския специалист и организацията в руския клуб.

„Всичко стана след моето уволнение от Левски. Исках да направя това преди една година и повече. Миналата година обаче Пешич смени отбора и нямаше как тогава да отида в Москва. Сега след като ме уволниха му се обадих и го попитах дали е възможно да наблюдавам подготовката на Динамо. Той каза, че няма проблеми и даже се радва”, сподели Любо Минчев от час преди да се качи на полета за Москва от летище София.

Екс-треньорът на „сините” планира да остане около 3 седмици в Русия. „Всичко е на мой разноски, аз отивам по моя инициатива. Няма смисъл да стоя тук и да няма какво да правя няколко месеца”, каза Минчев и добави: „Разликата 100% е голяма, но като отида ще видя колко е огромна.”

Любомир Минчев, който ще работи в екипа на израелеца Пини Гершон заедно с Тити Папазов начело на представителния мъжки отбор на България си пожела успех с националния отбор това лято в евроквалификациите.