Отборът на Лукойл Нефтохимик постигна първа победа над Дунав Еконт през този сезон в женското ни баскетболно първенство. В последния кръг от редовния сезон бургазлийки се наложиха със 63-42 над един от преките си съперници за титлата и се изравниха по точки с тях.

Съперниците завършиха с еднакъв точков актив от 40 – по 18 победи и 4 загуби, но следващият критерий, който влиза в сила при такива ситуации – мачовете помежду им през сезона е в полза на русенки. Те имат 3 победи и само 1 загуба в срещите с Лукойл Нефтохимик през този сезон и по този начин завършват на първото място, пише bulgarianbasket.com. Бургаският тим остава втори, Монтана 2003 трети, а Миньор Перник е на четвърто място. Снощната победа на Лукойл Нефтохимик ознаменува завръщането на Петко Маринов начело на тима, след като той бе заменен с Георги Младенов като треньор на мъжкия отбор на Лукойл Академик само преди няколко дни.

И за двата тима предстои пауза до 30-ти април, когато стартират плейофите с първите четвъртфинални мачове. Дунав Еконт ще играе с НСА или Тони 7, докато Лукойл Нефтохимик среща Славия.