Лукойл Академик не срещна особени трудности в първия мач от турнира в сръбския град Пирот и постигна една от най-големите си победи в последно време.

Съперник бе тимът на домакините, но това не попречи на „студентите” да постигнат разгромяваща победа със 101-45. Лукойл Академик се класира на финал от този турнир като съперник там ще бъде състава на Цървена Звезда, който във втората среща от програмата за деня победи другият български учатник в Пирот – Рилски спортист със 65-59, съобщава bulgarianbasket.com.

Двубоят срещу КК Пирот, отбор от долните баскетболни дивизии на съседна Сърбия премина изцяло с тотален превес на играчите на Лукойл Академик. Домакините успяха да вакрат максимум 15 точки в една четвърт (първата), а най-драстично бе преимуществото на „Студентите” в последната част – 32-5.

Най-добър играч в срещата бе Чавдар Костов, който за 32 минути не направи нито една грешка в стрелбите си – 4/4 за 3 точки, 3/3 за 2 точки и 2/2 от наказателната линия за общо 20 точки. Христо Николов добави 15 точки и 4 борби, докато американецът Ърнест Браун и Веселин Веселинов завършиха с по 14 точки. Полезен бе и Айзък Уелс – 9 точки, 7 борби и 5 асистенции за 20 минути игра.

За сърбите Стефан Дуйкович вкара 13, а Борис Янюшевич добави 10 точки.