Топреализаторът на Левски Аарън Харпър изигра страхотен полуфинал за Купата на България срещу Черно море, но е изправен пред новото предизвикателство – Лукойл Академик на финала. Харпър вече знае отлично колко трудно се играе срещу шампионите, но е сигурен, че в момента Левски се намира в добра форма, и има силите да прибере отново трофея в София.

„Очаквам добър, вълнуващ, и много оспорван финал. За това правим всичко. Трябва да се опитаме да бием Лукойл, те сега имат Купата, и ние трябва да се опитаме да им я вземем,” отсече Харпър след една от последните тренировки преди финала.

„Определено загубата миналата година бе много тежка. Бяхме толкова близо. Да загубиш с една точка е много тежко,” сподели той за финала през 2011-та, когато Левски пропусна огромен шанс да вземе Купата за трета поредна година, но Лукойл бе крайният победител.

Гардът на „сините” коментира и успеха над същия съперник за първенство преди две седмици: „Не мисля, че тази победа ще ни помогне особено. Да, спечелихме, ще ни даде малко самочувствие. Но за Купата, всичко може да се случи. Просто трябва да играем още по-здраво, наистина по-здраво, точно защото ги победихме преди две седмици.”

Тежкият полуфинал с Черно море малко поизтощи Левски, но и зареди играчите на Константин Папазов със самочувствие. „Черно море е млад отбор, знаехме, че ще тичат много, млади играчи са, знаехме, че ще играят с много енергия. Просто се опитахме да играем и ние със същата енергия, и успяхме да победим,” отбеляза Харпър.

Само една точка не му достигна, за гросмайсторските 40, но американецът не им отдава чак такова значение: „Аз не се опитвам да вкарам 30 точки всяка вечер. Просто се опитвам отборът ми да спечели. Просто на полуфинала се чувствах добре, стрелбите ми влизаха, затова вкарах повече. Каквото е нужно, ще го направя. Ако трябва да взема 30 борби, за да победим, ще го направя. Когато бием, съм щастлив.”

„Сега сме добър отбор, но имаме накъде да ставаме и по-добри. Мисля, че наистина ще играем и още по-добре. Но трябва да играем мач за мач, и да постигаме целите си една след друга. Сега целта ни е Купата, и ще се опитаме да я приберем обратно в София,” категоричен бе един от лидерите на Левски.

„Лукойл има 10 равностойни играчи с опит, и ние също. Просто трябва да се хвърлим в мача. Един или двама не могат да бият Лукойл, трябва целият отбор да го направи,” подкрепи думите на Тити Папазов Харпър.

Той добави, че не се плаши от най-добрия защитник на съперника Андре Оуенс, който по традиция го „захапва” здраво във всяко дерби: „Андре е добър играч, добър защитник. Но аз ще си играя моята игра.”

А за това кой ще победи във финала, Харпър имаше само един отговор: „Левски!”