Българската баскетболистка Жаклин Златанова игра за първи път в испанската Лига Феминина, но нейният отбор Гран Канария не успя да изненада един от големите фаворити в най-добрата лига в тази страна – Ривас Екополис. Като домакини Гран Канария загуби с 43:58, а българката попадна в стартовата петица, игра 23 минути и завърши с 3 точки и 3 овладени топки, пише bulgarianbasket.com.

Христина Иванова се представи най-добре от българките в Испания, но в по-долната дивизия. Бившето крило на Рилски спортист завърши с 23 точки и 7 борби, но отборът й Арос загуби у дома от Дуран Макинария Енсино със 71:81.

Теодора Ангелова игра почти 16 минути за Конкуеро при загубата на тима си като гост на Ибаизабал с 58:65. Българката вкара 2 точки и завърши с по 3 борби, асистенции и отнети топки.

Елена Янкова отбеляза 6 точки за 19 минути и половина, а нейния Чайеба 04 записа победа като гост на Стадиум Казабланка в Сарагоса със 70:66. Това бе втори успех за Чайеба 04 от началото на сезона и те разделят едно от първите четири места във временното класиране.

Веселка Тодорова пък игра 26 минути и хвана 5 борби, а освен това и вкара 2 точки при победата на Екстругаса над Пио 12 със 66:55.

В Италия сръбкинята с български паспорт Таня Чиров и нейния Приоло победиха Фамилия Шио със 73:65. Чиров бе 35 минути на терена и вкара 15 точки, а освен това грабна и 7 овладени топки.

Баскет Ланд на Екатерина Димитрова победи за първи път от началото на сезона във френското първенство. Като гост тимът й надигра Шале-льоз-О с 58:53. Българката престоя на терена почти 37 минути и бе изключително полезна със своите 6 точки, 6 борби и 5 асистенции.