Отборът на Фортитудо Болоня с българина Христо Захариев в състава ще бъде официално представен пред италианските фенове утре с мач срещу испанския гранд Барселона. Това ще бъде и последен тест за отбора преди началото на шампионата на Италия в неделя, когато Фортитудо е домакин на бившия тим на Филип Виденов Солсоника Риети, пише bulgarianbasket.com.

Захариев бе с отбора на Фортитудо Болоня през изминалия уикенд на турнир в гръцката столица Атина. Там италианците играха с отборите на Паниониос и Динамо Москва, но загубиха и двете си срещи. Вече месец Христо Захариев тренира с първия тим на Фортитудо, но все още предстои подписването на договор с клуба. Крилото стана топ реализатор на Европейското първенство за юноши до 18 години през изминалото лято и бе включен в идеалната петица на шампионата. Баскетболистът, който през октомври ще навърши пълнолетие, отбеляза средно по 19.2 на мач на Евробаскет 2008 в Гърция.

Христо Захариев игра за Левски миналия сезон, а преди година младокът изкара подготовка и с гръцкия Панатинайкос, преди да се върне в България и пак да облече екипа на „сините”.