Българските баскетболисти в елитната испанска дивизия Филип Виденов и Калоян Иванов регистрираха поражения в 20-я кръг на Лига АСВ, съответно с Гранада и ВивеМенорка.

Виденов, който заедно с Гранада се изправи срещу бившия си тим Кахасол, загуби гостуването със 65:73. Българинът игра 13 минути, като реализира само една тройка. Към актива си той добави и три борби, всичките в защита. Най-резултатен за успеха на Кахасол бе Бранко Милисавлевич с 14 точки.

По-добър ден имаше Калоян Иванов, но и той не успя да помогне на своя ВивеМенорка срещу силния тим на Ховентут. Варненецът игра 26 минути, вкара осем точки и овладя 11 борби, като така се превърна в най-полезния баскетболист на Менорка. Това обаче не даде особен резултат и островитяните загубиха със 74:92 като гост в Бадалона.

Менорка стартира силно срещата и дори водеше след първите 10 минути. Ховунтут обаче стъпи на педалите във втората и третата четвърт и обърна тотално развоя на събитията. Рики Рубио завърши със 16 точки, осем асистенции и четири борби, а същия актив от точки записа и Лука Богданович.

В класирането Гранада заема 11-то място, а ВивеМенорка е на незавидната 15-та позиция от 17 отбора. Лидер продължава да е ТАУ Керамика, следван от Барселона, Реал Мадрид, Ховентут и Уникаха.