Двамата братя Илиан и Васил Евтимови нямаха късмет в срещите си през уикенда. По-малкият – Илиан със своя ДойчеБанк Скайлайнърс отстъпи като гост на Алба Берлин с 64:74 в мач от германското първенство. Васко Евтимов и неговият Валядолид загуби драматично от Билбао Баскет със 73:74 в Испания.

Въпреки поражението на ДойчеБанк Скайлайнърс, Илиян Евтимов направи поредния си впечатляващ мач. Той започна като титуляр, игра 30 минути и завърши с 12 точки, но този път не му вървеше в стрелбата от тройката. Най-добър за Скайлайнърс без съмнение бе Дерик Алън, като американецът записа в актива си дабъл-дабъл – 21 точки и 10 борби.

Алба Берлин имаше сериозно предимство най-вече в борбата под коша, но показа и по-точен мерник от своя съперник. Боби Браун завърши с 14 точки за столичани, а всеки един от баскетболистите на Алба се разписа поне веднъж в мача. Алба вече има седем поредни победи и води убедително в класирането в Германия.

Следващият мач на ДойчеБанк Скайлайнърс е на 18 декември срещу Анвил Вроцлавек в турнира за Купа УЛЕБ. Отборът на Илиян Евтимов е на 11-о място във временното подреждане в Германия.

В интересен и оспорван двубой от испанската елитна лига ACB, Групо Капитол Валядолид на Васко Евтимов отстъпи със 73:74 на Билбао Баскет. Домакините имаха предимство през първото полувреме и се оттеглиха на почивка с шест точки аванс – 37:31. Третата част обаче премина много зле за Валядолид, като Евтимов и компания пропиляха преднината си и дори я отстъпиха на гостите.

Васко Евтимов бе в стартовата петица на Валядолид и игра 24 минути. Центърът завърши с 4 точки, шест борби и три асистенции. Жозеф Гомис бе най-резултатен за домакините с 16 точки. Марсело Уертас и Драго Пасалич реализираха по 14 точки за тима от Билбао. Групо Капитол Валядолид заема 13-о място в класирането в Лига АСВ.