Най-добрият български баскетболист за 2006 година Филип Виденов записа втора загуба, откакто премина в италианския Солсоника Риети. Тимът от римската провинция отстъпи като гост на Сивилия Уеар Терамо с 82:91 точки.

Филип Виденов бе титуляр за Риети и остана на паркета 20 минути. Той завърши с шест точки и три борби, но нямаше много късмет при стрелбата. Русенецът реализира само два изстрела от игра и един фаул от общо осем опита.

Стрелбата от тройката като цяло изигра лоша услуга на гостите, които често пробваха шанса си от тази зона, но твърде рядко успяваха. Първата част на мача бе изключително равностойна, но през втората Риети остави домакините да дръпнат напред в резултата. След почивката отборът на Виденов успя да се върне в срещата и да доближи максимално съперника си, а след третата четвърт резултатът бе 61:59. Последната част обаче отново се оказа нещастна за Риети и Сивилия Уеар Терамо съумя да се откъсне и да стигне до успеха.

Най-резултатен в мача бе съотборникът на Филип Виденов Морис Финли с 30 точки. За домакините Роджър Пауъл вкара 19 (осем борби), а Девин Грийн добави 16 точки, седем борби и шест асистенции.

В следващия кръг, на 24 февруари, Солсоника Риети играе срещу Лотоматика Рома в дербито на областта. Във временното класиране отборът е на 15-о място с 10 победи и 13 загуби.