Асеко Проком с Филип Виденов в състава си спечели втора поредна победа в група А на Евролигата. Тимът записа ценен успех с 81-75 като гост на испанския Каха Лаборал. Това е втората поредна победа за тима, а той има и 5 загуби в първите кръгове. Каха Лаборал също е с 2 победи и 5 поражения, съобщава bgbasket.com.

От самото начало срещата беше много интересна и оспорвана. Отборите бяха много мотивирани от началото на мача, а след края на първата част домакините имаха малка преднина – 24-20. След равностойна втора част разликата в полза на Каха Лаборал стана 5 точки. Асеко Проком изигра добра трета част, като през нея успя да се доближи само на точка от съперника за 55-56. Полският тим сложи точка на спора през последните 10 минути, когато показа страхотна игра и след 26-19 в десетката спечели с крайното 81-75.

Филип Виденов игра 20 минути за победителите и записа 9 точки и 2 борби. Най-резултатен в неговия тим беше Ратко Варда със своите 16 точки. За Каха Лаборал Станко Барач наниза 25 точки, а 15 добави Мирза Телетович.

В следващия кръг Асеко Проком ще бъде домакин на Жалгирис, а Каха Лаборал ще посрещне Химки.