Легендата на Барселона Христо Стоичков продължава да въвежда новото попълнение на "каталунците" баскетболиста Александър Везенков, в дебрите на клуба.

Стоичков присъства на каталунското дерби между Ховентут Бадалона и Барселона (59:85) от 23-ия кръг на Лига Ендеса, след което разговаря с Александър, както и с треньора му Шави Паскуал, и звездата на Барса в момента Хуан Карлос Наваро.

Официалната страница на Барселона пък показа как Стоичков развежда Везенков в музея на славата на клуба. Там той показва на младия талант купите от Шампионската лига, като наблегна на спечелената първа от тях.

"Това е най-важната купа в историята на Барселона. Това е първата," заяви Стоичков. "След това са спечелени още четири трофея от Шампионската лига. Те също са важни. Но през 1992 година с тази оранжева фланелка, с този толкова хубав цвят спечелихме купата на Уембли. Това е най-важният ден за барселонизма, за католонизма, за феновете на Барселона и за всички футболисти. Играл съм много мачове и финали преди това, но когато имаш тази купа в своите ръце, радостта е много голяма."

"Желая ти като баскетболист да вдигнеш шампионската купа в Евролигата," пожела Камата на Везенков.

"След мачовете играем голф и се наслаждаваме на времената, защото спечелихме тази купа," завършва той.

 
Hristo Stoichkov anima a Vezenkov a levantar una Euroliga

[VIDEO] No et perdis com Hristo Stoichkov anima Vezenkov a aixecar una Euroleague BasketballNo te pierdas como Hristo Stoichkov anima a Vezenkov a levantar una Euroliga#PalauLive #BasketLive #Euroleague #Stoichkov #Vezenkov

Posted by FCB Basket on Tuesday, March 15, 2016