Филип Виденов и неговият Гранада постигнаха ценна победа в испанската баскетболна лига АСВ, като се наложиха с 89:82 над ВивеМенорка с Калоян Иванов в състава си. Успехът на практика е без значение за Гранада, тъй като тимът вече няма шанс да попадне в плейофите. Поражението обаче бе поредното стъпало за ВивеМенорка към втората испанска дивизия. Отборът на близнака Иванов е твърдо последен в АСВ и макар на теория все още да може да се спаси, едва ли ще има този късмет. До края на редовния сезон в Испания остават три кръга, плейофите стартират на 16 май.

Виденов и Иванов бяха резерви за своите отбори, като първият игра 13 минути за Гранада, а Калоян – 29 за Менорка. Двубоят бе много равностоен през първото полувреме, като гостите дори имаха преднина от три точки в неговия край. След почивката Гранада успя да изравни и след 30 минути игра резултатът още бе равен. Домакините обаче изиграха силна последна четвърт, в която затвориха своя съперник и стигнаха до успеха.

Филип бе абсолютно безгрешен в стрелбата си, като за кратките 13 минути вкара 9 точки. Калоян Иванов завърши с четири точки, но овладя 10 борби за ВивеМенорка. Най-резултатен в мача бе съотборникът му Юджийн Джетър с 28 точки, а за Гранада Джими Хънтър вкара 25.

В дербито на този 31 кръг в АСВ, Барселона победи Реал Мадрид със 79:76 като гост. В класирането води ТАУ Керамика, пред Барселона, Уникаха и Реал.