Александър Везенков е вторият най-добър баскетболист в плейофите на гръцката лига. Това сочи статистиката от сайта на местната федерация ден след като българинът и Арис останаха четвърти в крайното класиране на сезона.

206-сантиметровото крило на "жълто-черните" има 153 точки в елиминациите, а пред него е единствено Лукас Маврокефалидис от Панатинайкос.

Българинът, който преди броени дни оттегли името си от участие в драфта на НБА е втори и при борците с 69 овладени под коша топки. Везенков е втори и по откраднати топки в плейофите (16), както и втори по реализирани атаки за 2 точки (37).

Александър логично е на втора позиция и в индивидуалната надпревара за MVP на елиминациите в Гърция със 159 събрани точки, след Лукас Маврокефалидис с 219, пише bball.bg. 19-годишната голяма надежда на родния баскетбол е трети при стрелците от тройката с 18 точни шута в плейофите.

Арис остана на четвърто място в шампионата в Гърция след поражение от ПАОК със 76:77 точки като домакин, с което ПАОК спечели с 3:1 серията за третата позиция. Везенков-младши завърши с 15 точки и 5 борби.