На 23-годишна възраст българският баскетболист Александър Везенков е изправен пред своя четвърти пореден сезон в Евролигата.

Пред официалния сайт на Евролигата, в специален блог, националът разказва за себе си, за кариерата си, за пътя си досега, за Олимпиакос и за очакванията си за новия сезон.

“Познавам културата в Гърция от престоя си в Арис. Сигурен съм, че моята адаптация тук е по-лесна, отколкото за другите играчи. Щастлив съм, че се върнах в Гърция. След подготовката, мисля, че сме готови за новия сезон. Всеки знае, че е по-добре да играеш мачове, отколкото само да тренираш. Всеки е развълнуван заради старта на сезона в Евролигата”, казва Александър Везенков, цитиран от bball.bg.

“Предполагам, че феновете очакват един различен Олимпиакос, с нов треньор като Дейвид Блат и нови играчи. Той наистина ни учи на нови неща. Всяка негова дума има смисъл. Всяко негово действие по време на тренировка идва, за да ни помогне да се развием. Всички нови играчи, които дойдоха са известни на почитателите на играта. Тренираме здраво и изиграхме немалко контроли в тези шест седмици преди старта на сезона. Всички момчета в отбора са страхотни и химията помежду ни се получава.Имаме предимство – ядро от гръцки играчи, които са заедно отдавна и ни помагат да свикнем с философията на клуба. В Гърция не се чувствам като чужденец. Много е хубаво да говорим на гръцки в съблекалнята отново. Трябва да бъдем последователни и да играем по начина, който иска от нас треньора. Няма да ни е лесно, защото графикът ни е натоварен. Ако следваме неговите наставления, ще се справим”, смята Александър Везенков.