Олимпиакос постигна успех в Евролигата и спря негативната си серия. Гръцкият гранд спечели гостуването си на Зенит с 66:75 (20:19, 7:22, 16:17, 23:17) и се поздрави с четвъртата си победа за сезона в най-силния клубен европейски турнир. Българският национал Александър Везенков се представи на страхотно ниво и завърши мача с 9 точки и 4 борби за едва 14 минути игрово време, като в края на мача укроти набезите на домакините за обрат с ключова тройка и вдъхнови съотборниците си да запазят преднината си.

Така Олимпиакос временно застава на четвъртата позиция в класирането с 4 победи 3 поражения, докато Зенит инкасира първия си негативен резултат през настоящия сезон и е девети с 2 успеха и 1 загуба.

В началото на втората четвърт на паркета се появи и Александър Везенков. Българският национал помогна на отбора си да укрепи защитата и по този начин гърците допуснаха само 7 точки за цялата втора част, а в нападение отбелязаха 22 в мрежичката на руския тим и се оттеглиха с комфортна 14-точкова преднина на голямата почивка - 27:41.

Домакините стартираха третата част на по-високи обороти и образуваха серия от 9:3, чрез която стопиха изоставането си до 8 точки. В следващите минути обаче отборът на Йоргос Барцокас се активизира и преднината в срещата отново стана двуцифрена. "Червено-белите" поведоха с 15 точки преди началото на последната част - 43:58.

Началото на последната четвърт отново беше в полза на баскетболистите на Шави Паскуал, но този път натискът им бе много по-сериозен. Зенит върна интригата в мача след феноменална серия от 12:0, чрез която разликата в резултата се снижи до само шест точки при 57:63. Грешките на Олимпиакос се трупаха, а Матеуш Понитка наказа разколебаните гости с тройка, направила разликата само три точки.

Александър Везенков обаче се завърна на паркета с гръм и трясък и още с първото си докосване до топката реализира много ключова тройка, която даде глътка въздух на своя тим - 60:66. Хасан Мартин и Шакийл МакКисик пък продължиха започнатото от Везенков и отново качиха аванса на Олимпиакос на 10-те точки. Гостите задържаха преднината си до финалната сирена и спечелиха двубоя с крайното 66:75.

Хасан Мартин поведе Олимпиакос с 16 точки при 7/7 стрелба, а Шакийл МакКисик се разписа с 10 точки. За Зенит Били Бейрън наниза 13 точки, докато Остин Холинс добави 12 пункта.