Българският национал Александър Везенков завърши с 10 точки и 7 борби за 24 минути игра, но това се оказа недостатъчно на тима на Олимпиакос, който загуби със 76:81 при визитата си на Перистиери в среща от 23-тия кръг на гръцкото баскетболно първенство.

Загубата е трета за вицешампиона на Гърция през този сезон на домашната сцена и остави Олимпиакос на осмо място в класирането. "Червено-белите" са с 8 отнети точки от актива си заради наказания и три кръга преди края на редовния сезон заемат последното място, даващо право на участие в плейофите, с 32 точки.

Домакините от Перистиери пък направиха нов силен мач у дома и зарадваха феновете си от североизточната част на Атина с втора поредна победа над някой от грандовете, след като преди по-малко от две седмици се наложиха с 80:72 над Панатинайкос.

Най-резултатен за победителите в срещата бе Бен Бентил с 15 точки, а 11 реализира Панайотис Василопулос.

За Олимпиакос Йоргос Принтезис завърши с 17 точки, Брианте Уебър отбеляза 13, а с 12 остана Найджъл Уилямс-Гос.

В следващия кръг Олимпиакос приема ПАОК, който към момента е четвърти с 38 точки. Лидер е Панатинайкос с 43, който тази вечер приема втория в подреждането АЕК и при успех ще си осигури първото място в крайното класиране през редовния сезон.