Крилото на гръцкия Арис и националния отбор на България Александър Везенков за втора поредна година спечели наградата “Рачо Колев - едно сърце, една игра”.

Призът, който носи името на нашия покоен колега Рачо Колев, се превърна в традиция и за четвърти път ще бъде връчен на най-добрия млад български баскетболист до 21-годишна възраст.

През тази година в анкетата участие взеха 14 журналисти, които назоваха имената на общо 9 млади баскетболисти, а в крайна сметка за втора поредна година №1 е Везенков.

19-годишният нашенец, който обяви, че ще участва в Драфта на НБА през месец юни, събра 39 точки, след като попадна на първо място в 13 от представените от колегите ни класации.

На втора позиция, и много пред останалите, се нареди Крис Минков от Лукойл Академик с 26 точки.

Гласове получиха още Николай Грозев, Ивко Ивков, Александър Милов, Деян Карамфилов, Денис Титов, Николай Стойнов и Васил Михайлов.

В предходните издания, освен Везенков, наградата е печелена и от Станимир Маринов (Черно море Порт Варна) и Димитър Димитров (Лукойл Академик).

Награждаването ще бъде уточнено допълнително, заради ангажиментите на Везенков.

Организаторите изразяват благодарността си, че за поредна година баскетболните журналисти се включиха в анкетата, с която продължаваме да си спомняме за нашия приятел и колега Рачо и огромното му сърце, всеотдайност и любов към играта.