Българският баскетболист Александър Везенков даде интервю за клубния сайт на Олимпиакос, в което говори за очакванията си за отбора и за новия сезон.

"Все още е рано да правим някакви изводи. Сигурното е, че има добра атмосфера в отбора, много усмивки, позитивизъм и допълнителна мотивация за работа, след като не сме били в игра толкова дълго време. Ние сме обновен отбор и трябва да намерим връзката между "стари" и "нови" играчи. Вярвам, че с тренировки и здрава работа скоро всички ще разберат философията на треньора и всичко ще се нареди добре", каза Везенков.

"Нямам търпение за подготовката, защото освен, че сме без баскетбол шест месеца, в този момент опознаваме новите си съотборници. Сега се поставят основите и отборът се гради. Евролигата е насрочена да стартира на 1 октомври и дотогава има много време. Не знаем при какви условия ще се проведат мачовете. Виждате, че във футбола се играе без публика. Надяваме се, че нещата ще се подобряват, че всички ще сме здрави, ще следваме протоколите и инструкциите на експертите, както и че желаем да имаме феновете до себе си", добави българинът.

"Подобно на мен и моите съотборници, всички хора очакват с нетърпение мачовете да започнат. Иска ми се да има фенове по трибуните, защото ние получаваме сила от тях. Дори да са малко, пак ще бъде страхотно. Ако не се получи, то ще трябва да свикваме. Вероятно ще бъде малко странно в началото, но здравето е от най-голямо значение", каза още Везенков.

"Основната цел е да се сработим възможно най-скоро, да станем отбор и да правим всичко, което треньорът желае от нас. Вярвам, че този отбор е създаден, за да блести. Едно е сигурно - ще дадем всичко от себе си. Мисля, че не са нужни думи, а единствено упорита работа, за да може Олимпиакос да се върне там, където заслужава да бъде", заяви Везенков.