Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос доуснаха втората си поредна загуба в редовния сезон на Евролигата. След като миналата седмица гърците разочароваха срещу Фенербахче, днес българският национал и комнапия отстъпиха на намиращия се в криза Макаби Тел Авив с 69:84 (16:19, 22:21, 18:26, 13:18). Този успех позволи на израелския гранд да спре серията си от осем поредни поражения. Тимът на Йоанис Сфайропулос за последно бе печелил мач в най-силния клубен европейски турнир на 17 ноември.

Везенков отново не успя да прескочи двуцифрения точков актив. 26-годишното крило завърши мача срещу Макаби с 6 точки, 7 борби и 1 чадър за 25 минути на паркета като титуляр. Цялостно обаче тимът на Йоргос Барцокас показа много резерви в играта си, които трябва да бъдат фиксирани по най-бързия начин, тъй като заключителната фаза на сезона наближава с пълна сила.

Много проблеми за играчите в червено-бяло създаде хърватският център на Макаби Анте Жижич, който изравни върховото си постижение за сезона. Бившият играч на Кливланд Кавалиърс навъртя цели 23 точки при убийствена успеваемост от игра - 10/12 стрелба от паркета. 210-сантиметровият гигант наниза 16 от точките си още през първото полувреме, за да задвижи отбора си към още по-добро представяне през вторите 20 минути от рещата.

Макаби допусна само 4 грешки в нападение през целия мач срещу цели 15 за състава на Олимпиакос. Блестящото представяне на Жижич пък бе допълнено от такива и на Кийнън Евънс, приключил с 14 точки и 4 асистенции, Скоти Уилбекин с 13 точки и 3 завършващи подавания и Джеймс Нънали, който приключи с 11 точки.

Легендата на Олимпиакос Йоргос Принтезис се включи силно от резервната скамейка с 13 точки и 2 борби за 14 минути. Тайлър Дорси пък добави още 12 точки за състава на гранда от Пирея.

Във временното класиране се получава любопитна ситуация, тъй като четири отбора разполагат с един и същ актив през сезона. Тимовете на Олимпиакос, УНИКС Казан, ЦСКА Москва и Зенит са пласирани в местата от 4-о до 7-о с по 12 победи и 7 загуби. Макаби заема 11-ата позиция с 8-11, колкото имат Байерн Мюнхен и АСВЕЛ.