Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос записаха изразителна седма поредна победа в гръцкия елит, след като надиграха категорчино състава на Лаврио с крайното 101:58 (20:15, 21:25, 29:6, 31:12) в мач от 15-ия кръг на местния шампионат. Така българският национал и отборът му преминаха границата от 100 точки за шести път през настоящия сезон в шампионата и за втори пореден срещу този съперник.

Успехът за “червено-белите” дойде благодарение на отлична трета четвърт, в която баскетболистите на Йоргос Барцокас наложиха тотална доминация след 29:6. Това позволи на Везенков и компания да се лишат от проблеми във финалния период и да насочат мислите си към домакинството на АЕК Атина в полуфиналите за Купата на Гърция след само четири дни.

На българина му се наложи да играе само 18 минути в днешния двубой срещу Лаврио, като за това си време крилото завърши с 8 точки, 7 борби, 3 откраднати топки и 1 асистенция. При стрелбата Везенков бе 2/5 от зоната за две точки, 0/2 от тройката и 4/4 от наказателната линия, като за 18-те си минути на паркета той записа +/- от +26. 

От неговите съотборници най-резултатен стана Тайлър Дорси с 14 точки и 6 асистенции, след като започна мача от резервната скамейка за сметка на Шакийл МакКисик, който попадна сред титулярите. Янулиос Ларенцакис добави още 13 точки, а Михалис Лундзис и Ливио Жан-Шарл допълниха с по още 12 точки, като френският център се отчете и с 12 борби на сметката си.

За Лаврио единствено Никос Персидис прескочи двуцифрения точков актив - 11 точки. 

Така Олимпиакос отново оглавява класирането в южната ни съседка. Грандът от Пирея застава на челната позиция с актив от 13-1, като оставя зад себе си Панатинайкос, който е с 12-1, но има и мач по-малко от големия си съперник. На трета позиция на сериозна разлика от лидерите е тимът на Колосос Родос с 9-5.