Българският национал Александър Везенков заяви, че е изключително щастлив от спечелената от Олимпиакос Купа на Гърция по баскетбол за мъже.

Той помогна на тима да победи на финала за трофея големия си съперник Панатинайкос с 81:73 (21:17, 18:28, 19:22, 23:6) и спечели 10-а купа в клубната си история.

Везенков завърши с "дабъл-дабъл" - 18 точки и 13 борби, а освен това добави 1 асистенция и 2 отнети топки за 37:06 минути като титуляр. Българинът беше избран за "Най-полезен играч" на двубоя.

"Труден мач, имахме проблеми през първите 30 минути. Панатинайкос направи някои страхотни изстрели. Беше хубав финал и сме щастливи, че спечелихме. Загубите определено ти дават повече импулс да се изправиш след това", заяви Александър Везенков след успех.

"Мисля, че Томас Уолкъп свърши страхотна работа, но всички останали също се раздадоха. Евролигата ни очаква. Армани Милано ще дойде и ще иска да запази третото си място. Задават се и мачове от гръцкото първенство. Трябва да се съсредоточим върху това. Никой не знае какво мисли треньорът Йоргос Барцокас. В крайна сметка, когато губиш, но имаш отбор, който иска да се труди, придобиваш увереност и резултатите идват", добави българинът.