Българският център на Групо Капитол Валядолид Васил Евтимов се представи на ниво срещу гранда ТАУ Керамика в среща от 31-я кръг на испанското първенство, но това не бе достатъчно за успех. Положението на Валядолид няколко кръга преди края на редовния сезон е доста тежко, като отборът е на границата на зоната на изпадащите. Домакинското предимство снощи обаче не помогна и ТАУ спечели с 92:69. Участникът във Финалната четворка на Евролигата доминираше, особено сериозно през първото полувреме. След почивката силите на терена бяха изравнени, но гостите не хвърляха много сили.

Васко Евтимов завърши с осем точки, осем борби и две асистенции за 24 минути на паркета. Най-резултатен за Валядолид бе Жозеф Гомис с 20 точки.

За ТАУ, който пристигна във Валядолид без Симас Ясайтис и Уил МакДоналд, най-много вкара Пит Микъл – 20, а Мирза Телетович добави 18. Още четирима баскетболисти на тима от Витория завършиха с двуцифрен точков актив.

В друг мач от Лига АСВ снощи, Барселона се наложи трудно над Уникаха с 68:67. Загубата може да коства доста на Уникаха, който се нуждае от всяка точка, за да успее да достигне плейофите.

Останалите срещи от 31-я кръг в Испания са днес.