Българският център Васил Евтимов продължава да демонстрира добрата си форма, въпреки че не бе предпочетен за националния отбор в тазгодишните квалификации за Евробаскет 2011. Центърът тренира с индивидуален треньор в Северна Каролина, като вчера в кампуса на известния в цял свят с баскетболната си програма университет започнаха традиционните мачове между бивши играчи на Tar Heels.

Във вчерашната програма тимът на Васил Евтимов имаше нелеката задача да се справи с отбора на мощното крило на Бостън Селтикс Рашийд Уолъс и крилото на Сакраменто Кингс Шон Мей. Съставът на българина спечели общо три мача срещу авторитетните си противници, като самият Уолъс е бил в прекрасно настроение, независимо от загубата от Лос Анджелис Лейкърс във финалите в НБА. Според информациите, може да се окаже, че изминалият сезон е бил последен в кариерата на Уолъс.

Уолъс, както и Евтимов са възпитаници именно на North Carolina Tar Heels, като и двамата са играли под ръководството на легендарния Дийн Смит. Шийд е шампион с Детройт Пистънс от 2004 година, когато на финала „Буталата“ победиха Лейкърс в 5 мача.

„Рашийд Уолъс беше в страхотна форма и беше в много добро настроение. Станаха много приятни мачове, като бяха гледани от над 200 треньори от гимназиите, които по това време на годината участват в стажантската програма на старши-треньора на Северна Каролина Рой Уилямс“, разказа Евтимов. „Такъв видове мачове в кампуса на Северна Каролина са ежегодно шоу. Утре се очакват към 2000 деца да наблюдават срещата между играчите от близкото минало и настоящия отбор на Университета. Преди години ставаше пълна лудница, когато все още идваше Винс Картър. Той правеше невероятни неща “, допълва българинът, който най-вероятно ще играе за младоците заради контузията на центъра Джон Хелсън.

В утрешния ден в мачовете в кампуса на Северна Каролина се очаква да се включат Джери Стекхаус и евентуално плеймейкърът на Левски Боби Фрейзър.