Българският баскетболист Васил Евтимов няма да може да играе между четири и шест седмици за своя испански отбор Групо Капитол Валядолид. Контузията, която центърът получи в неделя, в мача срещу Хувентут, се оказа доста тежка.

Вчера Евтимов премина преглед на ядрено-магнитен резонанс, за да се установи точния размер на травмата. Изследванията показаха, че има сериозно разтежение на вътрешни кръстни връзки в лявото коляно. Лекарите препоръчаха известен период на пълна почивка за Васко, а след това и физиотерапия, като това ще отнеме поне месец.

В най-добрия случай, българинът с френски паспорт ще пропусне следващите три мача на Валядолид – с Барселона, Рико Манреса и Реал Мадрид – и може да се завърне на терена срещу Естудиантес на 8 март. Валядолид вече отпадна за Купата на Краля.

От клуба на Евтимов вече обявиха, че няма да търсят негов заместник да този период. Спортният директор на Валядолид Лало Гарсия заяви снощи: „Няма да привличаме други играчи. Ако травмата бе толкова сериозна, че да извади Васко до края на сезона, тогава може би щяхме да търсим заместник. Но прогнозата е той да липсва само за три мача, в които ще трябва да разчитаме на наличните състезатели. Васко е важен играч за нас, затова случилото се с него е много неприятно, но мисля, че ще се справим.”

Васил Евтимов е сред водещите борци в Лига АСВ, под №14 в класацията със средно по 5,45 овладени топки на мач. Той е играл във всички двубои на Валядолид през този сезон, като е реализирал и по 5,3 точки на среща.