Филип Виденов ще дебютира за новия си тим Солсоника Риети в неделния мач с Варезе, но в Италия вече всички са впечатлени от него, съобщава bulgarianbasket.com.

Вчера сутринта русенецът е минал успешно медицински тестове и е бил картотекиран в местната баскетболна федерация. Единственият липсващ документ е била жълтата карта, която малко по-късно е била получена от българска страна, тъй като Дунав бе последният клуб, в който игра Виденов.

„Виденов е отличен играч. Той има много добра техника и може да помогне много на отбора, особено в нападение. В момента очевидно не е в най-добрата си форма, но това ще го постигне с времето”, каза помощник треньорът Алесандро Джулиани.

Изненадан от големия интерес по време на тренировките си в отбора досега, Филип от своя страна също е оптимист. „Чувствам се много добре и съм готов за това предизвикателство, след като от шест месеца съм извън терена. Честно казано, не очаквах толкова много хора на тренировките. Някой каза, че са дошли специално заради мен”, каза баскетболист номер едно на България за 2006 година.

Домакинските мачове на Солсоника Риети се посещават от средно по 3203 зрители, но очакванията са в мача срещу Варезе тази бройка да е далеч повече. Освен Виденов, за отбора на Риети ще дебютира и плеймейкърът Нелсън Айнглис.