КК Сплит продължава да е без загуба във втората фаза от хърватското първенство. Отборът на Деян Иванов и Бойко Младенов записа трети пореден успех, след като се наложи като гост на Цибона с 88:86.

Домакините започнаха мача по-добре, със серия от 11 поредни точки, а Деян Иванов реализира първия кош за Сплит. Цибона продължи да трупа преднина, за да вземе първата четвърт с 23:15. В следващите 10 минути обаче гостите успяха да се върнат в срещата, най-вече благодарение на младия талант Дамян Рудеж. Успешната поредица на Сплит дори позволи на тима да излезе с точка напред при 26:27. До края на първото полувреме играта бе равностойна и двата отбора се оттеглиха при 37:38 в полза на Сплит.

Съставът от Загреб поднови играта след почивката по същия начин, по който започна мача и бързо взе седем аванс. Благодарение на добрите отборни действия и мощните си атаки обаче, гостите успяха отново да изравнят резултата. Четири минути преди финалната сирена Цибона водеше с точка 74:73, но отново Рудеж обърна развоя на нещата и минута преди края Сплит вече водеше с 81:80. Хървое Перич реализира още две точки за гостите и оттам пътят към успеха им вече бе ясен.

Деян Иванов игра 19 минути, в които реализира 6 точки и овладя четири борби. Бойко Младенов бе на терена 10 минути и се отличи с четири точки и две борби. Най-резултатен за КК Сплит бе Рудеж с 30 точки, като младокът добави към актива си пет борби и четири асистенции. За Цибона звездата Сам Хоскин завърши с 24 точки.