Задар се доближи само на победа от спечелването на втора титла на Хърватия, след като победи „българския” Сплит със 100:80 в третата среща от финалната серия на плейофите.

Сплит, в който играят Деян Иванов и Бойко Младенов започна по-добре срещата и поведе с 8:3. В четвъртата минута за първи път домакините успяха да поведат с 10:9. Поредица от грешки от страна на гостите и тройки на Задар направиха резултата 31:21 в края на частта.

Още в началото на втората резултатът набъбна на 40:23. До края на мача Сплит успя да намали на няколко пъти пасива си до 9:10 точки, но в крайна сметка срещата завърши с 20 точки преднина за Задар.

Деян Иванов игра 29 минути и отново бе най-добър за отбора си. Той вкара 14 точки и добави 7 борби. Бойко Младенов влезе като резерва и отбеляза 2 точки за 6 минути, но имаше няколко добри прояви.

Отличен мач за Задар изигра Кори Брюър с 25 точки и 9 асистенции, 17 добави Джулиъс Джонсън, а Андрей Щимац завърши с 14.

В следващия мач Сплит е домакин, а тяхна победа ще върне серията в Задар за последен пети мач и определяне на първенеца на страната.