КК Сплит, с българите Деян Иванов и Бойко Младенов в състава си, достигна до решителен пети мач срещу Задар, който ще реши титлата в хърватското първенство. Тази вечер „жълтите” се наложиха с 95:79 над гостуващия тим и напълно заслужиха да имат още един шанс да станат шампиони. Резултатът в серията е 2-2, а петият мач ще бъде в Задар, в петък. Сплит ще има тежката задача да се справи както с нажежената атмосфера в зала „Язине”, така и със статистиката. В заключителния етап от плейофите мачовете са били спечелени само и единствено от отбора-домакин.

В герой за Сплит се превърна отново Хврое Перич, който вкара 19 от своите общо 20 точки през второто полувреме, като направи и шест асистенции, за да може домакините да дръпнат с 13 точки в третата част – 68:57. Зоновата защита се оказа решаваща в момент, в който резултатът бе почти равен – 55:54, и само за минути Сплит поведе с цели 16 точки – 73:57.

Американският гард на Задар Кори Брюър отново демонстрира твърде много нерви на терена, и си изпроси неспортсменско нарушение в третата четвъртина, като направи и твърде неприятни пропуски.

Най-голямата разлика в мача бе 20 точки, при 80:60 в последната част, но малко след това Задар успя да намали пасива си до 10 точки. Това обаче бе всичко по силите на гостите в четвъртата среща.

Най-резултатен в мача бе Дамиан Рудеж с 27 точки, 15 от тях само в първите десет минути, към които прибави шест борби и четири асистенции. Невероятен мач изигра и Деян Иванов, който завърши с дабъл-дабъл – 15 точки и 14 асистенции.