Българският баскетболист Илиян Евтимов изигра един от най-силните си мачове през този сезон и донесе победата на своя ДойчеБанк Скайлайнърс в мач от 20-я кръг на Бундеслигата. Отборът от Франкфурт се наложи като гост на Дигибу Баскетс (Падерборн) с 88:68.

Българското крило с френски паспорт завърши с 26 точки и бе само на една борба от дабъл-дабъл, след като овладя девет отскочили топки. Евтимов реализира общо девет коша от 15 опита, сред които и три тройки. Процентът му на стрелба пък бе над 60% от всички зони.

ДойчеБанк Скайлайнърс си осигури солидна преднина още след първото полувреме, което завърши 47:31 в полза на гостите. След почивката играта бе малко по-равностойна, но играчите на Падерборн така и не успяха да се доближат до своя опонент. Тимът на Евтимов утвърждава позициите си в първа осмица, като вече е на седмо място в класирането. Само първите осем продължават в плейофите.

Освен Илиян Евтимов, за отбора от Франкфурт се отличи Паскал Ролер с 16 точки, а на ниво бе и Коко Арчибонг, който завърши с 20 точки и осем борби.

Най-резултатен за домакините бе Тимъти Джеймс Блек с 19 точки.

В следващия кръг, на 24 февруари, ДойчеБанк Скайлайнърс приема у дома Бросе Баскет.