Ибрахим Джабер изигра един от най-силните си мачове за Лотоматика Рома, като донесе победата на столичани с 83:70 над Снайдеро Удине в 20-я кръг на елитната италианска баскетболна лига. Българският национал игра 28 минути, в които успя да реализира 26 точки. Към актива си Джабер добави шест борби и пет асистенции, като това го превърна в най-полезния играч в срещата.

Първата част в PalaLottomatica бе равностойна, но във втората домакините дръпнаха напред, и постепенно започнаха да затвърждават аванса си.Примоц Брежец бе от голяма помощ на Ибрахим Джабер, като добави 17 точки. Лотоматика превъзхождаше тима от Удине във всяко едно отношение, като доминираше под коша и стреляше много силно.

Гардът, част от българския национален отбор, класирал се за Евро 2009, е в Топ 20 на повечето индивидуални класации на силното италианско първенство, като средно точки на мач и коефициент на полезно действие.

Лотоматика заема второ място в Италия, с актив от 14 победи и шест загуби. Следващата седмица е дербито с лидера Монтепаски Сиена във вътрешното първенство, а преди това Лотоматика играе с Уникаха в Евролигата.