Отличните изяви на българина Деян Иванов се оказаха недостатъчни за неговия хърватски тим Задар при гостуването на ТюркТелеком в турнира Еврокъп. Задар загуби с 82:89 точки в първия мач от втората фаза на европейската надпревара, където 16-те останали отбори са разделени на 4 групи по 4 тима.

Националът Деян Иванов изигра страхотен мач и завърши с 23 точки, 16 борби и 3 асистенции за малко повече от 26 минути на терена. Близнакът бе почти безгрешен при стрелбата си от средно разстояние, след като вкара 8 от 9-те си изстрела за 2 точки.

Домакините поведоха от самото начало след силна първа четвъртина и успяха да задържат лидерството си до края. В отбора на ТюркТелеком пък играе американецът с български паспорт Родерик Блекни. Гардът, който през лятото на 2007-ма игра за държавния ни тим, също направи хубав мач, като отбеляза 11 точки, добави 6 борби и подаде 3 асистенции за 25 минути.

Другите два тима в тази група J са Бенетон и Уникс Казан.

Младокът Божидар Аврамов бе в състава на испанския Памеса Валенсия при гостуването на Цървена звеза, но не влезе в игра. Воденият от треньора Невен Спахия Памеса победи тима на Светислав Пешич в Белград с 85:73 точки. В другия двубой от тази група K сръбският Хемофарм победи Азовмаш с 84:74 точки.