Страхотен екшън се разигра на поредния мач от финала в македонското баскетболно първенство. Настоящият наставник на МЗТ Скопие и бивш треньор на българския Рилски спортист Александър Тодоров бе ударен в главата още в самото начало на срещата с Фени Индустри в Кавадарци. Двубоят бе прекъснат за почти чак, докато Тодоров получи медицинска помощ, а след подновяването му, Фени победи с 84:65 точки. Така тимът от Кавадарци намали на 1-2 победи резултатът във финалната серия, в която се играе до 4 победи от 7 възможни мача. Националът Иван Лилов, който носи екипа на Фени завърши с 6 точки.

СНИМКИ: Екшън на финала в Македония, Ацо Тодоров ударен в главата

източник: Снимки: mkd.mk

Още от самия старт на двубоя почти непрекъснато феновете в зала „Ясмин” хвърляха твърди предмети по терена, а един от тях уцели Ацо Тодоров. „Чувствам се зле и дори мисля да напусна македонския баскетбол”, коментира Тодоров, разочарован от инцидента. „Фени беше по-добър и честитя победата на съперника. Ние играхме лошо в защита и в нападение, и това е причината за загубата. Чувствам се лошо от случилото се. Ще търся правдата и ще се обърна към съда. Един треньор вече напусна Македония след подобен инцидент и аз мисля в тази насока. Повече коментари ще има от управата на клуба”, заяви Александър Тодоров, цитиран от mkd.mk.

Следващият двубой от битката за златните медали в Македония е насрочен за неделя в Скопие. Все още не е ясно какви ще са наказанията след сблъсъка в Кавадарци.