Българският баскетболист Васил Евтимов изигра един от най-добрите си мачове с отбора на Групо Капитол Валядолид и допринесе за третата победа за сезона в испанската АСВ. В един много интригуващ мач Валядолид победи Гран Канария с 89:88, а Евтимов вкара 15 точки и взе 7 борби като вкара 7 от 11 стрелби за 2 точки, съобщава bulgarianbasket.com.

Васко влезе като резерва и игра 22 минути в срещата, която бе оспорвана от началото до самия край. Нито един от отборите не успя да спечели четирите части с повече от 2 точки разлика. Въпреки много добрата зонова защита на гостите от Канарските острови, домакините, чрез литовеца Дариуш Пакаманис вкараха тройка в края, която донесе третата победа (и втора у дома) за Валядолид. Победата изкачи домакините на 12 място от 18 отбора.

В същото време Калоян Иванов и ВивеМенорка записаха втори успех за сезона и се отлепиха от дъното на таблицата. Те надиграха убедително Кахасол от Севиля със 102:80. Калоян игра 12 минути, вкара 7 точки и подаде 2 асистенции.

Друг българин в АСВ, младият талант Божидар Аврамов с отбора си Памеса Валенсия претърпя загуба като гост на Фуенлабрада със 64:69. Аврамов бе включен в групата, но не игра в срещата.