Димитър Ангелов записа първите си точки с екипа на гръцкия Олимпия Лариса при победата с 68:50 над Маруси в среща от седмия кръг на първенството в южната ни съседка. Ангелов премина в Лариса преди две седмици и днес вече показа, че бързо се адаптира към местната лига.

Българският национал бе сред най-дейните на паркета, където се задържа 20 минути. Той бе втори по резултатност в състава, като записа в актива си 11 точки. Ангелов имаше добър процент от средно разстояние, както и от фаул линията, но нямаше късмет при трите си опита от тройката. Крилото се отличи и с три борби и една открадната топка, като бе и играчът, срещу когото най-често се извършваха нарушения.

Лариса започна сравнително слабо срещата с Маруси, но постепенно успя да се концентрира и на полувремето да дръпне със солидните 10 точки. След почивката изходът вече бе ясен и това позволи на тима да използва повече състезатели.

Най-резултатен в срещата бе съотборникът на Ангелов Мариос Батис със 16 точки.

След седмия кръг в гръцкото първенство Олимпия Лариса заема девето място във временното класиране, с девет точки до момента, но едва две победи.

В следващия кръг на шампионата Лариса среща Арис у дома на 8 декември.