Деян Иванов имаше добри изяви, но те не помогнаха на неговия Монтегранаро да победи като гост Виртус Болоня в първия кръг на елитното италианско първенство. Тимът на родния баскетболист загуби с 68:76 от именития си съперник.

Деян Иванов бе титуляр за Монтегранаро и игра 30 минути, за които реализира 10 точки и овладя пет борби. Той обаче нямаше много късмет, както при стрелбата си от тройката, така и от наказателната линия.

Като цяло двубоят бе сравнително равностоен и домакините имаха съвсем леко превъзходство. Болоня дръпна с пет точки след първата част, а до почивката увеличи аванса си на седем точки. През второто полувреме Монтегранаро се посъбуди, започна да стяга редиците и с активна защита успя да стопи изоставането си само до една точка след 30 минути игра. Последната четвърт обаче премина под доминацията на Виртус Болоня и с по-силни последни минути домакините спечелиха двубоя.

В този първи кръг от първенството в Италия имаше и символично „българско” дерби, като един срещу друг се изправиха натурализираните Ибрахим Джабер и Ърл Роулънд. Джабер и неговата Лотоматика Рома се наложиха убедително над Кремона с 94:79. Иби бе най-полезен за столичани и за 33 минути наниза 28 точки – от които седем тройки, взе четири борби и направи три асистенции. Роулънд, който игра за България на Евробаскет 2009, бе на паркета в „ПалаЛотоматика” 35 минути, за които отбеляза 11 точки и направи пет завършващи подавания.