Българският национал Александър Везенков изигра поредния си силен мач за Олимпиакос, но доброто му представяне се оказа недостатъчно на гръцкия тим, който загуби със 78:79 след продължение при гостуването си на Барселона. Това бе първа загуба за Олимпиакос в турнира след две победи в първите два старта.

Везенков приключи срещата с 12 точки, 5 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка, 0 грешки и коефициент на полезно действие от 14, който бе най-висок от всички играчи на Олимпиакос. Крилото остана на терена 37:27 минути, като бе единственият играч на гръцкия гранд с над 30 минути на терена.

В "Палау Блауграна" Олимпиакос започна по-добре срещата, а Везенков вкара първия кош в мач. Гостите изиграха много силна първа четвърт в защита и поведоха със 17:10 след десет минути игра. На почивката преднината на Олимпиакос падна до 5 точки при 32:27, но обратът в мача настъпи в третата четвърт, която Барселона спечели с 28:15. В тези минути много силно за каталунците се включи Никола Миротич, който приключи мача като най-резултатен с 22 точки.

Въпреки пасива си от 8 точки преди заключителните 10 минути, Олимпиакос не се предаде и благодарение най-вече на усилията на Костас Слукас и на Везенков докара мача до продължение след 67:67 в редовното време.

В добавените пет минути Барселона успя да поведе със 75:70 след кош на Миротич, а отново той закрепи аванса на домакините на 77:74 само 1:11 минути преди края.

Последваха обаче четири точно изпълнение наказателни удара от Тайлър Дорси, с които Олимпиакос поведе със 78:77 само 22 секунди преди края. В ответното нападение съдиите свириха крайно дискусионен фаул на Мустафа Фал, който изпрати Пиер Ориола на наказателната линия и той донесе победата на Барселона.

След Миротич втори по резултатност за Барселона бе Кори Хигинс с 11 точки. За Олимпиакос с 14 точки завърши Костас Слукас, а 12 реализира и Тайлър Дорси.

За Барселона това бе трета победа в три мача.

Победа записа и другият гранд на испанския баскетбол - Реал Мадрид. В Мадрид Реал победи с 94:86 дебютанта в Евролигата Монако. Играчите на Пабло Ласо спечелиха първата четвърт на мача с 30:12 и водеха с 25 точки разлика в 14-ата минута на мача, като изглеждаха сигурни победители, но невероятна серия на гостите им позволи да поведат с 83:81 само три минути преди края на мача.

Тогава обаче домакините от Реал се вдигнаха на финален щурм и със серия от 14:3 записаха втората си победа за сезона.

Гершон Ябусел вкара 18 точки за Реал, а Тома Юртел завърши двубоя с 13 точки. За Монако, който допусна първо поражение, Майк Джеймс реализира 24 точки, а с 12 приключи Донта Хол.

В последния мач за деня Цървена звезда победи в Белград Жалгирис Каунас със 71:63 след 15 точки на Никола Калинич и 13 точки на Огнен Добрич. За сръбския гранд това е втора победа, докато литовският шампион остава на дъното в класирането с три поражения и нито един успех.