Асистентът на националния ни селекционер Пини Гершон в Макаби Тел Авив Шарон Друкер е отказал да поеме като старши треньор италианския Премиата Монтегранаро, където пък играе баскетболист Номер 1 на България за 2008-ма година Деян Иванов. Дори предложеното възнаграждение от 200 хиляди долара на сезон не е изкушило Друкер да изостави Гершон, който има договор с шампиона на Израел за 2 години. Лично Пини настоя да вземе Шарон Друкер за помощник в Макаби при завръщането си в Тел Авив миналия ноември.

Роденият на 26-ти юли 1967-ма година специалист, който в кариерата си е бил начело на Апоел Йерусалим, Оостенде и Урал Грейт, пък остави временно възможността да е старши треньор в някой друг европейски състав, само за да е част от екипа на Гершон. Интересното е, че Друкер дори бе сред кандидатите за селекционер на българския национален тим по баскетбол, но се отказа сам от конкурса преди допълнителните евроквалификации през 2007-ма година.

Италианският Монтегранаро завърши 12-ти в първенството тази година, но бе голямата изненада в страната преди два сезона, когато се класира четвърти в Лигата. Клубът се разделя с досегашния наставник Алесандро Финели и очевидно националът Деян Иванов ще има нов старши треньор догодина.

Кондиционният треньор на националния ни отбор Ави Ковалски също е част от екипа на Пини в Макаби.