Победа и загуба записаха двамата български баскетболисти в елитната дивизия на Испания. ВивеМенорка на Калоян Иванов взе драматична победа над Фуенлабрада със 78:75. Тимът на Филип Виденов Гранада обаче регистрира поражение с 69:71 от Памеса. Виденов бе резерва и завърши с две точки в актива си. Памеса игра по-добре в двубоя, и логично се поздрави с успеха, като на няколко пъти повеждаше дори с десетина точки. Гранада имаше шанс да измъкне победата на свой терен в края, но тимът на Невен Спахия се оказа достатъчно концентриран, за да запази аванса си.

Калоян Иванов и ВивеМенорка взеха важна победа, с която прекъснаха слабата си серия. Пред повече от 5000 зрители в собствената си зала, островитяните надделяха със 78:75 над Фуенлабрада. Първата част бе много равностойна, а след това двата тима си поделиха по една четвъртина, за да оставят всичко да се реши в края. Спокойствието в играта на ВивеМенорка се оказа ключа към успеха и след като показа повече стабилност в последната част, тимът на Иванов спечели. Калоян завърши с осем точки за Менорка, а най-резултатен бе Джетър с 25.

Всяка победа е важна за Менорка, тъй като отборът е в дъното на таблицата и трябва да се бори за спасението си в елита. Със своето 11-то място Гранада сигурно също ще се размине с участие в плейофите тази година.