Павел Маринов се завърна в националния отбор по баскетбол, след като направи силен сезон в Румъния и Франция.

Крилото е един от най-опитните в състава, със своите 29 години, и заедно с Чавдар Костов ще изпълнява функциите на капитан.

"Да си капитан означава да си пример за младите, отговорност, и да си връзката с треньорите," отбеляза Маринов.

"Колебанията ми, когато по време на сезона Любо Минчев ми звънна, бяха дотолкова, че бях изморен. Но бях готов да помогна," обясни Маринов за завръщането си в групата.

"Млади момчета, усмихнати, вярвам, че са мотивирани. Играл съм с някои, други не съм ги виждал," продължи той за настоящия състав.

Промяната в него, след годините, изминали от началото с националния: "Няколко килограма повече, две деца. Сега играя повече, натрупал съм самочувствие. И тогава можех да играя, но не получавах доверие."

"Лидерството не е на думи, то се показва и доказва, ще се види," отчете Маринов. "Вярвам, че ще мога да помогна на младите. Ако мога на нещо, дори съвсем малко да ги науча, това ще е успех за мен.

"Баскетболът се играе пет на пет. Всеки има шанс. Въпрос на моментно състояние, добра подготовка. Най-важното е всички да мислим в една посока и да разбираме философията на треньора," завърши Павел за шансовете на България в световните квалификации.