Баскетболният Барселона може и да се прости с шансовете си да участва в плейофите в Евролигата, но ще напусне надпреварата с чест. Каталунците завързаха здраво битката за последното място, даващо право на участие в Топ 8. 

Те надделяха над последния в тази зона Цървена звезда с 67:54 в своята зала и така последните два кръга от груповата фаза ще са изключително интересни, за да се разбере дали сърбите или турският Дарушафака ще се преборят за квотата. 

Иначе за разлика от повечето си други двубои в Евролигата този сезон, сега Барса нямаше особени затруднения. С изключение на леки изключения в началото, каталунците държаха инициативата и водачеството, с което си заслужиха и успеха с 13 точки разлика. 

Българският национал Александър Везенков изигра точно 20 минути в този мач, в които се отличи с 8 точки - 2 тройки и 2 точни изпълнения от наказателната линия. Така той се нареди като трети най-добър реализатор в мача след Стратос Перпероглу със 17 и Петери Копонен с 13 точки. 

Везенков се отличи още с 1 борба в защита, една открадната топка и един чадър, с което оправда очакванията към себе си за добро представяне в тази битка. Но отборът му няма да продължи напред, въпреки всичко. 

Ето и резултатите от петъчните мачове в Евролигата: 

Барселона - Цървена звезда 67:54

Дарушафака - Галатасарай 73:67

Олимпиакос - Реал Мадрид 73:79

Уникс Казан - ЦСКА Москва 74:85