Българският национал Божидар Аврамов направи дебют в гръцкия шампионат с екипа на новия си отбор Олимпия Лариса. Гардът игра почти 15 минути и завърши с 5 точки (1 тройка), 3 борби и 2 асистенции при загубата на Лариса от гранда Олимпиакос у дома с 59-87. Аврамов започна сезона в Испания с Памеса Валенсия, но желанието му за повече игрово време го принудиха да търси друго място за изява. Така той се премести в Гърция, където миналия понеделник подписа договор с Олимпия Лариса, съобщава bulgarianbasket.com.

Повече от Аврамов отбелязоха единствено американците в тима – Кристоф Маси 12, Демънд Грийн и Девин Грийн по 10 и Джамал Бътлър 8.

Дебют за Олимпиакос пък направи гардът Скуни Пен. Той завърши с 4 точки, а неговия сънародник Джош Чилдръс бе най-резултатния играч в мача с 14 точки. Янис Бурусис и Линас Клейза добавиха по 11.

Олимпиакос излезе начело в класирането с победа повече от Панатинайкос, но „зелените” имат мач по-малко. Олимпия Лариса се намира на 10-то място с актив от 3 победи и 9 загуби след 12 изиграни кръга.

Друг българин – Васил Евтимов бе в ростера на Паниониос за мача с Трикала, но не взе участие в срещата. Паниониос победи със 71-69.