Официалният сайт на най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол за мъже - Евролига отбеляза силното представяне на българския национал Александър Везенков сред основните фактори за успешната серия на Олимпиакос.

Везенков взе приза за Най-полезен играч на миналия кръг в състезанието. Той е едва вторият баскетболист, който завършва с най-малко 22 точки, 7 борби, 3 асистенции, 5 откраднати топки и 1 чадър след Густаво Айон за Реал Мадрид през сезон 2015/2016. Българинът има и ключов принос за третото място във временното класиране в турнира на неговия Олимпиакос, който вече има 9 победи и 4 загуби.

Гръцкият гранд ще опита да постигне трета поредна победа като гост този сезон в Евролигата в двубоя с Цървена звезда в Белград в мач от 14-ия кръг в четвъртък, 9 декември. Олимпиакос е в серия от три поредни успеха, а последните два дойдоха като гост на Армани Милано в Италия и УНИКС Казан в Русия.

След гостуването в Сърбия, за гръцкия тим предстоят две поредни домакинства в Евролигата - на германския Байерн Мюнхен и френския АСВЕЛ Вильорбан.