Участието на гарда Станимир Маринов за националния отбор това лято е под въпрос. Причината за това е контузия на гарда и операция, която той претърпя преди няколко дни.

Маринов е скъсал бедрен мускул по време на тренировка на своя Сигал Прищина в Косово, след което дори е изиграл три мача, съобщава bgbasket.com.

По ирония на съдбата травмата е станала след удар на Джейсън Уошбърн, който трябва да получи паспорт и да играе за България по време на квалификациите. Сега пред гарда предстои почивка, която по лекарски съвет трябва да е поне един месец, след което да започне възстановяване.

Всичко това прави участието на състезателя в националния отбор под много сериозен въпрос и съответно увеличава проблемите пред Любомир Минчев.

Така България остава само с Асен Великов на плеймейкърската позиция, което е много сериозен проблем предвид и отказа на Дариъс Адамс да дойде.

Сега опциите пред Минчев не са много предвид отказа на Цветослав Острев, а и проблемите, които има Пламен Алексиев. Вариант пред националния селекционер е гардът на Левски - Евгени Хаджирусев.