Олимпиакос записа седма победа в Евролигата по баскетбол, след като се наложи като гост с 81:79 над сръбския Цървена звезда.

Гръцкият гранд, който само преди два дни спечели и срещу Барселона като гост, направи забележителен обрат в Белград. Олимпиакос изоставаше с 16:30 след първата четвърт на мача, но успя да заличи пасива си още до края на третата четвърт.

В началото на четвъртата част Олимпиакос започна със серия от 8:0 точки, след която поведе със 70:61. Цървена звезда се върна в мача в последните минути и след кош от наказателната линия на Джоуи О'Брайънт резултатът бе изравнен за 79:79 по-малко от седем секунди преди края.

В последното си нападение обаче Олимпиакос стигна до победата с кош на Йоргос Принтезис, който бе точен 3.2 секунди преди сирената.

Именно Принтезис бе най-резултатен за Олимпиакос в мача с 16 точки, а 14 вкара Василис Спанулис. Българският национал Александър Везенков игра само 3:17 минути за Олимпиакос, в които записа 1 борба на името си.

За Цървена звезда Джоуи О'Брайънт приключи с 16 точки.

В класирането Олимпиакос е девети, има 7 победи и 5 загуби, докато Цървена звезда се движи с 4 победи и 9 поражения на 16-о място.