Александър Везенков изигра пореден добър мач за новия си отбор Олимпиакос, който победи Макаби Тел Авив с 88:80 в един от най-интересните двубои от кръга в Евролигата.

След равностойна първа четвърт гръцкият гранд натрупа малко по-голяма преднина през втората част, а след това през второто полувреме успяваше да я поддържа като на моменти тя бе и над 10 точки, а Везенков имаше голяма заслуга затова.

Българинът не започна в стартовата петица, но се включи много силно особено след почивката. Той завърши с 18:33 минути на паркета, в които реализира 7 точки и спечели 8 борби, някои, от които в много ключови моменти.

Петима негови съотборници завършиха с двуцифрен брой точки като над всички бе Василис Спанулис с 16. Аксел Тупан реализира 15, Найджъл Уилямс-Гос 14, Георгиос Принтезис 13, а Зак Лидей 12. Иначе най-резултатен в двубоя бе Деандре Кейн с 22 точки.

В класирането Олимпиакос е на шесто място с 3 победи и 1 загуба, а Макаби е 13-и с 1 успех и 3 поражения. Лидер с пълен актив остава Реал Мадрид, който разгроми Будучност с 89:55.

В другите двубои в четвъртък вечер:
Анадолу Ефес – Фенербахче 89:83
Байерн – Баскония 77:71
Олимпия Милано – Химки 81:80