Българските баскетболисти Филип Виденов и Калоян Иванов регистрираха нови загуби в испанската Лига АСВ. Техните отбори Гранада и ВивеМенорка са във втората половина на таблицата, след като в последно време не се представят на ниво.

Виденов и неговият Гранада имаха страхотен шанс да нанесат едва втора загуба на лидера ТАУ Керамика този сезон, но победата буквално им бе отмъкната от ръцете. Двубоят в Гранада завърши с огромен скандал, след като реферите удвоиха времето за последната атака на ТАУ. Владо Сцепанович изведе домакините напред в резултата само две секунди преди сирената. При последвалото си нападение обаче, ТАУ получи точно четири секунди, напълно достатъчни Пит Микел да реализира победния кош. Всички протести да Гранада не бяха достатъчни да убедят реферите да отменят попадението и така ТАУ спечели с 87:86.

Филип Виденов игра 26 минути, реализира пет точки, овладя две борби и направи две асистенции. С 30 точки за Гранада завърши Къртис Борчард. От състава на гостите със същия актив се отчете Игор Ракочевич.

Силен мач за ВивеМенорка направи Калоян Иванов, но това не бе достатъчно за победа и островитяните загубиха у дома от Мурсия с 84:94. Иванов бе титуляр, игра 30 минути и бе най-полезен за своя тим с 20 точки, от които три тройки, и осем борби. 30 точки за Мурсия вкара Такуан Дийн.

ВивеМенорка продължава да е предпоследен, в зоната на изпадащите. Гранада може да се бори за влизане в плейофите, като е на 11-то място, на две победи от осмия в Лига АСВ.