Още един български баскетболист ще получи шанс да се развива в чужбина. 15-годишният Димитър Димитров ще поеме по стъпките на друг младок –Георги Сираков, който вече известно време носи екипа на италианския Римини. Договорът е за 7 години, а талантливият ни баскетболист ще играе и учи на Апенините. Митко Димитров заминава през септември за Италия с майка си – треньорът Тина Димитрова. „Жоро Сираков и баща му направиха пътека и е лесно да се върви по отъпкана пътека. Всяко ново нещо има добри и не толкова добри страни”, сподели Димитрова, която бе начело на женския Левски Спартак и женския ни тим до 20 години, но скоро ще работи в школата на италианския тим по изричната покана на боса на агенция „Интерперформансис” Лучано Капикьони.

„Митко беше забелязан на един камп в Белград миналото лято. Покани го лично Йорго Патапатиу, а после треньорите го забелязаха и го поканиха в Римини. Той прекара две седмици в Италия и още тогава му предложиха договор, но не успях да взема решение бързо и исках да остана в България. Все пак най-добре е да си в собствената си страна. По-късно пак ме потърсиха и пак пътувах до Италия. Видях условията, които са прекрасни, а Капикьони ми предложи да работя в школата. Това е добър вариант и за мен, въпреки че не пренебрегвам нито един клуб или треньор в България”, заяви още Тина и добави:„Не е казано, че само в чужбина се развиват таланти, но в България за съжаление няма условия за подрастващите. Предпочетох да завърши учебната и състезателната година тук. В ЛукОйл и специално в детската школа под ръководството на Явор Аспарухов Димитър напредна страшно много. Искам да благодаря за това на треньора. Влага много сили и такива треньори трябва да се поощряват.”

Мениджърът Йорго Патапатиу, който е представител на „Интерперформансис” за България пък заяви, че агенцията ще продължи да вярва в таланта на родните баскетболисти и ще инвестира в развитието им.