Българският баскетболист с френски паспорт Илиян Евтимов не успя да помогне на своя ДойчеБанк Скайлайнърс да стигне до успеха срещу Телеком Баскет Бон. В дерби-среща от немската Бундеслига тимът от Бон се наложи с 81:64 и така излезе на пета позиция във временното класиране, докато Скайлайнърс вече е седми.

Евтимов, който е лидер на отбора от Франкфурт през последните месеци, бе титуляр и игра 26 минути. Той завърши със седем точки и шест борби, но бе пазен много добре и не успяваше често да излезе на удобна за стрелба позиция.

ДойчеБанк Скайлайнърс бе равностоен само през втората четвърт на двубоя, но нямаше много шансове за обрат. През второто полувреме домакините от Бон затегнаха защитата си и позволиха на Евтимов и компания да отбележат едва 25 точки за двете части след почивката. Традиционно баскетболистите на Скайлайнърс бяха много точни от тройката, но стрелбата им от другите зони на игрището отстъпваше по успеваемост от тази на доманините.

Най-полезен за Телеком Бон бе Роналд Бърел с 19 точки и шест борби, а Уинсъм Фрейзър добави 18 точки. За гостите Дерик Алън и Паскал Ролер реализираха по 15 точки.

Следващият мач на ДойчеБанк Скайлайнърс е срещу аутсайдера Валтер Тайгърс на 16 март. До края на редовния сезон в Германия остават точно 10 кръга, а за плейофите се класират първите осем отбора в класирането.