Александър Везенков и Олимпиакос получиха своите златни медали и титлата в мъжкото баскетболно първенство на Гърция, която спечелиха след 3:1 в серията с Панатинайкос преди два дни. Специалната церемония се проведе късно снощи в Двореца на мира и дружбата в Пирея пред около 9000 зрители, пише „Мач Телеграф”.

Капитанът на "червено-белите" Костас Папаниколау взе трофея от президента на гръцката лига Вангелис Галацопулос. 

Везенков и Олимпиакос изпращат сезон, в който спечелиха титлата, Купата и Суперкупата на Гърция. Освен това, селекцията на Йоргос Барцокас игра и финал в Евролигата, който загуби драматично от Реал Мадрид със 78:79.

Феновете аплодираха своите любимци, сред който е и българският национал, който трябва да реши през лятото дали ще остане в клуба или ще продължи кариерата си в НБА в Сакраменто Кингс.

"Изключително съм радостен, заслужихме ги тези моменти. Имахме невероятен сезон, играхме добър баскетбол, спечелихме трофеи, бяхме много близо до това да постигнем най-доброто. Много се гордея с всички, които помогнаха за това. Браво на всички.

От този момент нататък моите съотборници и тези, които ме обичат, знаят, че ще се опитам да намеря най-доброто решение. Всички искат да направя най-доброто за мен, определено имаме силна връзка с всички тук. Отново голямо "благодаря", каза Александър Везенков пред Gazzetta.gr.