Звездата на Олимпиакос Александър Везенков записа 15 точки при победата на гръцкия тим над Фенербахче със 73:70, благодарение на която грандът от Пирея спечели приятелския турнир на остров Крит. След мача българският национал говори пред репортерите, като призна, че отборът му трябва да се сработи възможно най-бързо за старта на сезона.

„Фенербахче е много труден съперник. С тях ще играем още в първия кръг в Евролигата. Днес не бяхме на най-високото си ниво, но нямаме извинения. Искаме да спечелим Евролигата и трябва да бъдем напълно готови във възможно най-кратък срок“, каза Везенков.

„В защита не се справихме никак добре в началото, но след това физически бяхме по-добри и затова ги удържахме до 70 точки. Трябва да работим върху играта ни в нападение. Имаме много талантливи играчи в състава и ще се наложи да се сплотим, да намерим ролите си и да правим важните неща, за да побеждаваме. Искаме да играем правилен и печеливш баскетбол. В момента имаме двама играчи с контузии, като те са сред най-добрите високи в Европа. Съвсем скоро трябва да станем отбор“, продължи крилото.

Най-добрият български баскетболист добави, че е дошъл, за да започне нещо ново с екипа на Олимпиакос.

„Това, което се случи преди две години, си остава там. Не се завърнах, за да го завърша, а да започна нещо ново. Дойдох, за да завоювам всички титли и ще дам 100% от себе си, за да го направя“, завърши родният баскетболист.